Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει αναδειχθεί σε ένα έντονα εξωστρεφές και καινοτόμο εκπαιδευτικό και ερευνητικό Ίδρυμα με σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις και ξεχωριστή παρουσία στις διεθνείς κατατάξεις. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει πέντε σχολές (Φιλοσοφική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Αγωγής, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, και Επιστημών Υγείας), με δεκαέξι τμήματα που καλύπτουν έναν ευρύτατο επιστημονικό χώρο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών του Κρητικού λαού. Οι πρώτοι καθηγητές του, ήδη καταξιωμένοι επιστήμονες, αλλά και οι επόμενες γενιές, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την καλλιέργεια της έρευνας και της καινοτομίας. Οργανωμένες μεταπτυχιακές σπουδές για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Διαδίκτυο μπήκε στην Ελλάδα μέσω της Κρήτης, σε εποχή που πολύ λίγοι το γνώριζαν ή μιλούσαν για αυτό. Γύρω από το Πανεπιστήμιο και παράλληλα με αυτό, δημιουργήθηκε ένας ιστός ιδρυμάτων έρευνας και εκπαίδευσης με σημαντικότατο έργο και διεθνή προβολή, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ).

Το Πανεπιστήμιο στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει αλλάξει όπως και η κοινωνία που το περιβάλλει. Μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, το Πανεπιστήμιο προχωρά με σιγουριά στο μέλλον έχοντας πάντα στόχο την αριστεία στην έρευνα και την εκπαίδευση, τη διακριτή παρουσία του στο διεθνές περιβάλλον και την προσφορά στην κοινωνία που το φιλοξενει.

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

–  7 Νοεμβρίου 2016 Δημόσιος απολογισμός και προοπτική του Πανεπιστημίου Κρήτης, Εμπορικό Επιμελητήριο, Ηράκλειο

(Πρόγραμμα Εκδήλωσης)

– 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημόσιος απολογισμός και προοπτική του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τελετή υπογραφής συμφώνου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία του Δήμου Ρεθύμνου, Αίθουσα Συνδεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου

(Πρόγραμμα Εκδήλωσης)

–  24 Ιουνίου 2017 Συναυλία με τους Σταύρο Ξαρχάκο και Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Παγκρήτιο Στάδιο, Ηράκλειο

(Αφίσα Εκδήλωσης)

Με μια σπουδαία συναυλία γιορτάζει τα 40 του χρόνια το Πανεπιστήμιο Κρήτης !

Η επέτειος αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις στις δύο πόλεις που στεγάζουν τις δραστηριότητες του Ιδρύματος. Ανάμεσά τους και μια συναυλία-προσφορά προς την Κρητική κοινωνία, που στάθηκε στο πλευρό του Πανεπιστημίου της όλες αυτές τις δεκαετίες, η οποία θα...