Επίσκεψη της Μορφωτικής Ακολούθου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Shanna Surendra πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημιούλη Βουτών στο Ηράκλειο.
Την κ. Shanna Surendra υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και Συντονιστής του Διεθνούς Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής, κ. Χρήστος Τσατσάνης καθώς και μέλη της Διεύθυνσης Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων, της Μονάδας Αλλοδαπών Φοιτητών και του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δράσεις διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Κρήτης και τις διμερείς σχέσεις του με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα των Η.Π.Α, καθώς και η διερεύνηση πρακτικών με τις οποίες η Πρεσβεία των Η.Π.Α θα μπορούσε να υποστηρίξει τη στρατηγική διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.